Wednesday, November 3, 2010

INTERNING IS PENING

Kali ni dpt keje yg agak best..
Pastu jd xbest…
Kene call 100+ company Malaysia
Pastu kene call 30+ company oversea…
Semalam sampai hari ni keje telinga melekat kt tipon je
Siyes nk muntah…
Ayat yg kuar adalah,
“ Hello, is this ?”
“ I’m calling from Carigali Hess ”
Diulang hingga beratus kali….
Pastu ada gak aku tipon budak kecik jwb..
Pastu ada gak kene sound sbb nombor yg aku tipon adalah no tipon rumah org…
“Eh hello, you are calling my house number, Who r u? How did u get this number?”
Aku jawab “I am so sorry, the number provided here is this number. I have no idea it is your house phone number. I am so sorry” (dua kali aku mintak maaf kot)
Pastu dia melawan “ It’s a new number . All I can hear is you mumbling2 “
Saba je la kan….

Oh, sepanjang intern kt sini ada pahit manisnya..
Haaaa… itulah dunia…
Ada org yg suka aku kt sini
Ada yg benci aku…
Xsangke la plak…
Ntah ape yg aku buat aku pon xtahu…
Itulah dia.. Sape yg benci aku?
Cukuplah sekadar aku ckp org melayu kita..
Perempuan…
Mcm budak2 plak aku rasa perangai makcik2 ni..
Lawak weh kalo korang jd aku..
Mula2 aku risau gak la
Mane tau kalo dia repot kt bos aku…
Tp 2-3 hari fikir, lawak juga
Bygkan eh
Budak 1 nk sampaikan perkara yg dia xpuas hati kt budak 2
Musti dia pas ape yg dia rasa nk ckp kt budak 3
Budak 3 pon ckp dgn budak 1
Budak 1 pon marah…
Mcm tu la…
Ganti kan budak 1 kepada seorang makcik awal 50-an
Budak 2 dgn seorang gadis yg comel
Budak 3 dgn seorang jejaka yg hot (mestilah makcik2 suka dak laki hot)

Org pompuan beselah xsimpan dlm hati mende2 mcm ni..
So, aku story kt seorang staff yg baik dgn aku…
Pastu dia ajar aku cara nk handle stress (stress management)
Dia kata, “ kalo awk nampak org yg xsuka kt awk tu, awk bygkan yg dia tu BERUK ”










Spontan aku TERgelak besar
Dasat kalo aku buat betol2…
Takot aku otometik gelak bila makcik tu selisih dgn aku ke kan…

Ok, ckop2
Rasa berdosa plak
Kalo rasa2 korang ade musuh ke kan, or sape2 yg xpuas hati dgn korang,
Xyah tensi2….
Selamat mencuba!!!

No comments:

Post a Comment