Saturday, November 20, 2010

JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU



wah, ben ashaari men dslr la....... 
tabik2....


Ahhha.... abang ben nk tulun kitew~
saya blogger baruw...
hik hik hik 
suka~
^^

(gediks x?)

Thursday, November 18, 2010

Tempat ayam murah awek indo pon ada~

demn...
tajuk post kali ni agak kasar ya..

kisahnya bermula begini...

ayah aku kata, nex wik aku kene dok hotel seminggu...
demm..
dia kata dok hotel area chow kit...
hotel ape ntah aku xtau..
sbb time dia ckp tu, xclear sgt..
so, aku angguk2 je la..

pas dia ckp mcm tu kt aku,
aku bkk gugel maps..
aku nk plan journey aku pagi2 nk g keje nnti..
so, gugel byk membantu...
usha punya usha map chow kit,
aku jumpa.....



















klik utk tgk besa2...
(maaf.. malas nk resize..)

cane leh masuk dlm gugel maps?
demn lagik....

p/s : abah, nk dok hotel lain..... please...

Monday, November 15, 2010

Everybody DRAG it off!!!!!!

 last wiken mmg superb~
adik sepupuku bwk aku p 2010 MUSC Drag Challenge kat cyberjaya

ni fes time tgk competition.
sblom ni tgk org drag pdn bengkel miji jek~
(miji, aku harap ko baca post ni)

baiklah, teruskan membaca...

 (baca post ini sambil pasang lagu marabahaya. baru ada feel~)

nk tgk drag kene bli tiket bai~




















alrite fella~
this is sewious..
dont play2...
 (musti pakai helmet. xkiralah kaler ape...)















okey2, perkemaskan tali pinggang anda
baca bismillah sebelum memandu...

aku cuma sempat tgk 3 kategori sahaja
iaitu :
kategori campro..















k-car












dan 1.6...















oh ya,
ada video juga~
tp agak xbrape nk best la...
ape2 pon tinguk ya....
ni video kategori 1.6

video


fuh,
mmg penat la ritu...
dgn panas terik lg...
naseb bek aku bwk beg doremon..
jumpa payung dlm beg...

okay2, post kali ni mungkin agak membosankan.
tetapi nk post jugak..
wek~

oh ya,
ingatkan aku dpt join adik sepupuku touge mlm tu,
tp apakan daya, xde rezeki.. sobs~


p/s : roy, bwk la kak mira touge.. wink2~

Wednesday, November 10, 2010

Soalan PANAS opah

Sblom korang baca lanjut2, aku nk mintak izin dkt adik aku Aizuddin Shaali Masri kerana aku gunakan cerita dia sebagai post aku kali ni… Maaf ya J, Along jadikan awk sebagai tunjang utama post kali ni
Maaf ya adikku…

Minggu lepas, rakan2 adik aku dr JAD dtg Raub..
weeee~
ramai…. Aku pon dah konpius brapa org.
Kami sediakan 3 rumah utk mereka
2 rumah utk lelaki2, rumah kami n rumah Wan (rakan J)
1 rumah utk perempuan2, rumah opah n atuk kami
Ramai bukan?

Ok2 kita terus kepada perkara yg aku nk sampaikan
Pada suatu pagi, aku kerumah opah dan atuk aku
utk menghantar sarapan pagi kepada rakan2 perempuan adikku…
aku pergi dgn adik aku…
sampai kt umah opah,
kami salam2 dgn atuk n opah..
opah ckp kt aku “cantik cucu opah ni..”
:P suka2….
Time tu budak2 pompuan masih di tingkat atas
Cuma aku, adik aku, opah n atuk kt bwh..
Kami borak2…
Pas makan sama2 kami blk umah…
Pastu adik aku bkk citer
Jeng jeng jeng…

J : Along tahu x ape opah tanya ajoi td?
Aku : Opah cakap pe?
J : Opah tanya mana satu tunang
Aku : Seyes shit??!!!
J : Betol la…
Aku : Advance btol opah… Naseb bek lah kawan2 awk yg dtg sini… kalo kwn2 lelaki along dok umah opah, apelah soklan yg akan kuar nnti….
J : (masih malu2)
Aku : (malu2 jugak~ :P)

Ok2 citer da abis~
Lepas kami berkonversasi, aku terfikir sejenak
Mungkin opah nk ada cicit.. :P
Saba eh opah…
Ngeee..
(Ok, sape rasa loya, sila muntah dgn cara apa skali pon…)

Sunday, November 7, 2010

Opis berhantu?

Baru2 ni ada suara2 yg menyatakan laluan ke tandas pompuan opis aku tu keras..
Ada org Nampak sumthin..
Ada org kene kacau..
Ada org kene sakit perut..
Ok2, serius
Baru2 ni aku takot nk p toilet..
Lg takot kalo aku sorang2..
Tp xkan nk g toilet level lain…
Bladder aku ni lemah sket..
Xleh tahan lama2..

Dipendekkan cerita, pada suatu hari….
Aku berjalan sambil berfikir..
Selamat ke g toilet kali ni…
Xtahan dah ni….
Fikir punya fikir, da sampai toilet…
“ah, masuk je lah.. “ getus hatiku..
Sebaik pintu dikuak, aku nampak hanya makcik cleaner tgh lap2 sink
“fuh, naseb bek makcik ni ada” getusku lagi…
Aku pon dgn pantas dan lajunya masuk ke dlm toilet dan…. (paham2 je lah…)
Dah siap, makcik tu ada lg… seraya aku bertanya

Aku : makcik x blk lg? dah kol 5 ni…
Makcik : sket lg nk blk.. nk isi sabun ni jap..
nnti staff yg blk lewat xde sabun lak nk cuci tgn.
Aku : ada ke staff yg blk malam?
Makcik : ada…
Aku : berani btul mereka…
Makcik : kenapa? Takot hantu ya?
Aku : haha… mungkin….
Makcik : makcik pon takot juga.. kadang2 ada bau wangi…
(tros makcik tu kuar dr toilet)

Aku pon teros ke sink utk cuci tgn..
Tiba2 aku dgr bunyi..
"Buat xtahu jelah.."
Pastu ade bau wangi..
"ah sudah… Xkan la tros bau wangi… byk plak aku letak sabun kt tgn aku ni…"
Tiba2, aku mcm kenal je bau wangi tu..
Perlahan2 aku mendongak ke atas sebelah kiri…
Ceh, ambi pur yg spray otometik tuh..
terima kasih mak cleaner..
makcik berjaya kenakan saya..

Thursday, November 4, 2010

TOKYO here I Come!!!!

bangun pagi, gosok gigi, mandi2, pakai baju
siap2, kuar umah, g jln ke uniqlo... (irama lagu bangun pagi)

8.15 am
eh2, da sampai pavi...















8.16 am
eh2, fahrenheit 88 la... nape mcm sket je org..
mebi org xtahu kot.... rini opening uniqlo...















8.17 am
mak datuk...
da ramai upenye....















amik kau...
















disbbkan aku ni lone ranger saja kebelakangan ni,
aku pon buat kawan baru...
dan mereka adalah.....
taufik dan hakim <-- peminat uniqlo















10.20 am
ni kad utk fes 1000 yg dtg
kami dapat no 408,409, dan 410
(maseh ada can nk menang p Tokyo)
lawa x nombor2 tu?
cute gilak bukan?
















11.24 am
setelah kami bersyukur kehadrat Ilahi kerana kami masih fes 500 visitor,
kami toleh kebelakang..
oh, kasihan mereka xberpeluang ke tokyo...
kasihan mereka xpat tote bag...
kesian korang suma...















11.34 am
muka ceria mereka menunjukkan betapa mereka sanggup!















12.11 am
akhirnya dapat masuk yeay!!!
n ni salah satu pic yg sempat dikchak (pinjam trademark jap ewok~)
sgt la serabot dlm store nih..
berlaga-laga raga suma org..



















1.38 pm
lepas usha2 baju kt situ,
baru aku sedar..
baju staff uniqlo plg uniq la
cool gilak~
cekedaut... (check it out~)















4.49 pm
sampai umah..
dgn hasil titik peluh....















hasilnya....















jgn jeles yaw
i dah cuba xmo beli byk2 ni..
tp apakan daya...
i hanya insan biasa...
cuba teka harga suma brg2 yg aku bli tu brapa..
kompem korang xpat teka..
ok la
nk tido

oh, Tokyo~

Wednesday, November 3, 2010

Gadis baik jadi JAHAT

Tajuk pos tu senanye translation dr ‘Good girl go bad’
Jika salah, sila betul kan..
Ok, 4 nov adalah tarikh penting bg aku
4 nov juga membuatkan aku berdebar2..
Sedari seminggu dua yg lalu..
Xtahu kenapa…
4 nov thn lepas,
aku melaluinya dgn penuh warna-warni..
Untuk tahun ni,
Lagi WARNA-WARNI
Kenapa?
Cuba usha link di bawah
http://www.uniqlo.com/my/index.html
Faham x kenapa?
Tak faham?
Xpelah…
Xpe.. aku xkisah..

INTERNING IS PENING

Kali ni dpt keje yg agak best..
Pastu jd xbest…
Kene call 100+ company Malaysia
Pastu kene call 30+ company oversea…
Semalam sampai hari ni keje telinga melekat kt tipon je
Siyes nk muntah…
Ayat yg kuar adalah,
“ Hello, is this ?”
“ I’m calling from Carigali Hess ”
Diulang hingga beratus kali….
Pastu ada gak aku tipon budak kecik jwb..
Pastu ada gak kene sound sbb nombor yg aku tipon adalah no tipon rumah org…
“Eh hello, you are calling my house number, Who r u? How did u get this number?”
Aku jawab “I am so sorry, the number provided here is this number. I have no idea it is your house phone number. I am so sorry” (dua kali aku mintak maaf kot)
Pastu dia melawan “ It’s a new number . All I can hear is you mumbling2 “
Saba je la kan….

Oh, sepanjang intern kt sini ada pahit manisnya..
Haaaa… itulah dunia…
Ada org yg suka aku kt sini
Ada yg benci aku…
Xsangke la plak…
Ntah ape yg aku buat aku pon xtahu…
Itulah dia.. Sape yg benci aku?
Cukuplah sekadar aku ckp org melayu kita..
Perempuan…
Mcm budak2 plak aku rasa perangai makcik2 ni..
Lawak weh kalo korang jd aku..
Mula2 aku risau gak la
Mane tau kalo dia repot kt bos aku…
Tp 2-3 hari fikir, lawak juga
Bygkan eh
Budak 1 nk sampaikan perkara yg dia xpuas hati kt budak 2
Musti dia pas ape yg dia rasa nk ckp kt budak 3
Budak 3 pon ckp dgn budak 1
Budak 1 pon marah…
Mcm tu la…
Ganti kan budak 1 kepada seorang makcik awal 50-an
Budak 2 dgn seorang gadis yg comel
Budak 3 dgn seorang jejaka yg hot (mestilah makcik2 suka dak laki hot)

Org pompuan beselah xsimpan dlm hati mende2 mcm ni..
So, aku story kt seorang staff yg baik dgn aku…
Pastu dia ajar aku cara nk handle stress (stress management)
Dia kata, “ kalo awk nampak org yg xsuka kt awk tu, awk bygkan yg dia tu BERUK ”










Spontan aku TERgelak besar
Dasat kalo aku buat betol2…
Takot aku otometik gelak bila makcik tu selisih dgn aku ke kan…

Ok, ckop2
Rasa berdosa plak
Kalo rasa2 korang ade musuh ke kan, or sape2 yg xpuas hati dgn korang,
Xyah tensi2….
Selamat mencuba!!!

Tuesday, November 2, 2010

Apa nak cakap?

Blog ni lebih kepada sharing is caring...
cewah...
sblom ni aku suka juga tgk2 blog org..
tp blog yg more to women...
tp aku jarang jumpa yg bahasa melayu punya..
dok suka baca review2 org, tp suma bahasa inggeris...
aku bkn nk kata aku terer bahasa melayu ke apa,
tgk care aku tulis blog pon cam tunggang-langgang
pastu campur2 perkataan inggeris gak.
tp, aku lbh selesa begini...

emm, xde specifik kategori yg aku akan post pasal pompuan,
byk mende dlm dunia ni senanye related dgn pompuan...
org lelaki pon leh layan if korang nk tau pasal pompuan..
kan? kan?
t sape2 yg nk tekel pompuan,
mungkin ada sekerat dua kerat post yg akan dtg blh membantu...
kalo blh, nk berkerat2, sbbnye, kt sini kita blh sharing..

so, kita akan byk explore ok?
so, fellas, enjoy the ride!!

Salam Perkenalan

Hello dunia, ada org x? hmmm
Act, ni second time buat blog
Saja terasa nk menulis blk
Blog sebelom ni memiliki nama yg sama
tetapi kali ni mungkin cara penulisan yg berbeza kot...